alfamail Productdag geslaagd!

Dinsdagochtend 23 september is tijdens de alfamail Productdag onder andere de nieuwe alfamail user interface formeel gepresenteerd en is de link gelegd tussen VISI en BIM. Gebruikers van gemeenten, provincies, waterschappen en aannemers waren aanwezig.

De ochtend werd geopend door Mark Damen. Zijn presentatie richtte zich op de introductie van infostrait, waarbij de nadruk lag op het productportfolio voor de sector Civiele Infrastructuur en de Bouw. Daarna was het de beurt aan productmanager Jeroen van Geijlswijk. Hij presenteerde eerst de groeicijfers van de afgelopen jaren en de ontwikkelingen die alfamail doorgemaakt heeft van 2003 t/m 2014.

Vervolgens was het moment aangebroken om de nieuwe gebruikersomgeving van alfamail te onthullen. De nieuwe gebruiksschermen zijn responsive. Dit betekent dat de lay-out van alfamail zich aanpast aan de schermgrootte van de computer, laptop, tablet en mobiel. Hiermee biedt alfamail iets unieks, namelijk één oplossing voor desktop, tablet en telefoon.

alfamail-responsive

Naast een aangepaste lay-out is alfamail ook voorzien van nieuwe en verbeterde functionaliteit. Nieuwe features zijn bijvoorbeeld: het actieve project bewaren, identieke lay-out voor nieuw bericht en reactiebericht, eenvoudigere presentatie van gedelegeerde transacties en Nederlands- & Engelstalig. Ook zijn er een aantal functionaliteiten verbeterd, zoals het aantal berichten in Postvak IN die iedere minuut geactualiseerd wordt, het bewaren van filtering op berichten en de mogelijkheid om met één handeling toegang te krijgen tot de complete geschiedenis van een transactie. Met als absolute uitsmijter de mogelijkheid om meerdere bijlagen in één keer te uploaden met de nieuwe user interface van alfamail. Dit kan zowel via Bladeren… als ook via slepen van Verkenner naar alfamail.

Om het gepresenteerde in praktijk te brengen, sloot consultant Thomas Brink aan om samen met Jeroen een live demonstratie te verzorgen van de nieuwe user interface. Door middel van een praktijkgericht scenario en rollenspel, leidden ze de aanwezigen door de nieuwe gebruikersschermen heen, waarbij tussentijds stil gestaan werd bij de nieuwe en verbeterde features.

Na de pauze, nam Ronald Bergs, directeur van Gobar Adviseurs het stokje over. Hij verzorgde de gastlezing over de samenhang tussen VISI en BIM. Zijn presentatie sloot prima aan bij de rest van het programma, omdat hij de brug wist te maken tussen de toepassing van VISI en BIM, terwijl hij duidelijk de meerwaarde van beide standaarden vanuit praktijkprojecten wist aan te geven. Het BIM verhaal van Ronald Bergs zorgde voor een mooi uitstapje voor projectmedewerkers die toe zijn aan het uitwisselen van BIM-containers via VISI.

visi-bim

Ronald Bergs, directeur van Gobar Adviseurs presenteert VISI & BIM

Aan het einde van het programma werd zoals vooraf aangekondigd een tablet (Nexus 10) verloot voorzien van de nieuwe alfamail Web App. Bart-Peter van Asselt van Gemeente Nieuwegein was de gelukkige winnaar en kon meteen aan de slag met alfamail op zijn hagelnieuwe tablet.

De nieuwe alfamail Web App is via het volgende adres direct te openen: https://visi.alfamail.nl/preview en te gebruiken op computer, tablet en mobiel.

gemeente-nieuwegein
Prijswinnaar Bart-Peter van Asselt (Gemeente Nieuwegein) met de tablet

 

Handout presentaties