Configuratie Management Database en 6D BIM ondersteuning voor leveringsspecificaties

Civiele opdrachtnemers hebben een grote uitdaging om gegevens in projecten integraal te beheren, en te voldoen aan de informatieleveringsspecificatie (ILS) van hun opdrachtgevers. Door historische ontwikkelingen wordt binnen organisaties vaak nog een verscheidenheid aan applicaties en systemen toegepast, waardoor eilanden van informatie zijn ontstaan. Echter de samenhang tussen deze objectgegevens is groot, en de opdrachtgever eist dat ze tijdens het project als integrale BIM-container worden aangeleverd.

Voor deze beheerproblematiek biedt infostrait een Configuratie Management Database (CMDB) die is gebaseerd op de ENOVIA database uit het 3DExperience platform van Dassault Systèmes. Door de schaalbaarheid van de software kan het volledige beheerproces met één integrale oplossing worden ondersteund. De oplossing faciliteert innovatieve online samenwerking, projectplanning, systems engineering, volledig documentbeheer en (3D)CAD beheer. Door slimme koppelingen kan de beheerde informatie ook worden gecombineerd met geografisch informatie (uit GIS).

Naast een volwaardig CMDB voor uw project levert infostrait BIM- en VISI-kennis en bijbehorende oplossingen voor communicatie met opdrachtgever en contractpartners. We passen de Objecttypenbibliotheek (OTL) toe en ondersteunen de uitwisseling van inhoudelijke gegevens (areaal, assets, systems engineering) volgens de COINS Standaard. Onze veelgebruikte ALFAmail oplossing biedt contractcommunicatie volgens de VISI Standaard/ISO 29481-2.

Kennis van BIM en VISI hebben we opgedaan in diverse projecten voor opdrachtnemers en opdrachtgevers. Hierdoor kennen we zowel de beheerproblematiek als de afspraken in informatieleveringsspecificaties. Bijvoorbeeld de ILS van Rijkswaterstaat, waarvoor we BIM software en diverse advieswerkzaamheden leveren.