CROW-keurmerk ‘VISI-compatible software’ voor infostrait

Het Apeldoornse bedrijf infostrait bv heeft onlangs – als eerste VISI-leverancier – het keurmerk ‘VISI-compatible software’ ontvangen voor de nieuwste versie van hun softwarepakket ALFAmail v.3.0. infostrait levert ALFAmail aan verschillende organisaties in de bouwsector. ALFAmail voldoet aan de meest recente uitgave van de VISI-standaard, versie 1.3, over digitale communicatie in bouwprojecten.

Met behulp van VISI-compatibele software kan uniform worden gecommuniceerd in projecten over resultaten, planningen, wijzigingen, betalingen en dergelijke. Samenwerkende partijen in een bouwproject beschikken daardoor te allen tijde traceerbaar over de juiste en actuele documenten en afspraken. Het keurmerk ‘VISI-compatible software’ biedt de gebruiker de zekerheid dat het softwarepakket voldoet aan strenge kwaliteitseisen.

De nieuwe versie 1.3 van de VISI-standaard bevat o.a. de volgende verbeteringen:

  • Afspraken over vervanging van personen binnen een project; de mogelijkheid om personen te machtigen voor een bepaalde rol.
  • Richtlijnen over traceerbaarheid, archiveren, reproduceren en presenteren van VISI communicatie.
  • De mogelijkheid om in (standaard-)transacties aan te geven welke soort bijlagen ermee kunnen worden verstuurd.
  • Transactiekoppeling; communicatie over meerdere transactieniveaus.
  • Het gebruik van de VISI systematiek zelf voor het managen van VISI-communicatie binnen een project; oftewel communicatie over de wijze van communiceren door middel van een ‘metaraamwerk’.
  • Hergebruik en/of blokkeren van gegevenselementen; zo is bijvoorbeeld nu ook het onderwerpveld verplicht om in te vullen.