Dassault Systemes – 3DEXPERIENCE Company

Tijdens de Value Solutions Kick Off in Berlijn begin dit jaar heeft Dassault Systèmes haar strategie en visie voor de toekomst uiteengezet. Over de hele wereld wordt met een 8-tal van deze bijeenkomsten de boodschap die Dassault Systèmes wil uitdragen allereerst overgebracht aan de partners in de verschillende regio’s. Tevens is dit evenement uitermate geschikt om ervaringen uit te wisselen met andere partners en de relaties verder te versterken.

Dassault systèmes wil de opgebouwde pioniersrol die zij in de wereld van product lifecycle management hebben blijven vervullen. Het producten aanbod maakt Dassault de grootste speler in de 3DEXPERIENCE markt ter wereld met een omzet van meer dan 2 miljard Euro. Deze voorsprong kan alleen verder uitgebouwd worden door te blijven investeren in nieuwe producten, zowel in eigen R&D als in het doen van de juiste overnames. Dit wordt meteen geïllustreerd door de recente overname van Realtime Technlogy (RTT) dat high-end 3D visualisatie technologie ontwikkeld.

Hoewel merken zoals SolidWorks, ENOVIA, Simulia, EXALEAD en 3DVIA hun naam in de diverse sectoren al gevestigd hebben is het de missie van Dassault Systèmes om als overkoepelend bedrijf met deze merknamen meer zichtbaarheid te krijgen in het midden en klein bedrijf waar de naam Dassault Systèmes minder gevestigd is dan in het groot bedrijf.

Als laatste is duidelijk naar voren gekomen dat Dassault Systèmes een grotere focus gaat leggen op andere sectoren dan de Automotive, Aerospace en High Tech waar ze traditioneel sterk aanwezig zijn. Hierbij worden sectoren als Industrial Equipment (IE) en Architecture Engineering en Construction (AEC) expliciet genoemd als belangrijke aandachtsgebieden. Dit sluit goed aan bij de infostrait waar de focus ligt bij de Machinebouw en Civiele Infrastructuur & Bouw.

solution-partner-3ds