Dassault Systèmes en infostrait komen met Lean Construction

Dassault Systèmes en infostrait introduceren Lean Construction. Een projectmanagementoplossing voor het ontwikkelen, organiseren, uitvoeren en managen van complexe projecten voor de Bouw & Civiele Infrastructuur. Lean Construction geeft realtime inzicht in de voortgang van projecten en urenbesteding en helpt kostbare fouten te voorkomen door betere communicatie en samenwerking. Via directe koppelingen met applicaties, ontstaat er een volledig geïntegreerde oplossing.

Op donderdag 18 april heeft infostrait het seminar: Lean Construction, innovatie voor Civiele Infrastructuur & Bouwgeorganiseerd. Deelnemers hebben kennis kunnen maken met de voordelen die Lean Construction oplevert. Zo hebben in de bouw niet alle stakeholders dezelfde belangen en prioriteiten. Mede daardoor ontstaan er verschillen tussen de planning, engineering en projectrealisatie, die leiden tot gemiste deadlines, budgetoverschrijdingen en minder winst. Lean Construction is een gecentraliseerde 3D-omgeving die de communicatie tussen alle betrokkenen op kantoor en de bouwlocaties verbetert, eventuele taalverschillen overbrugt en eenvoudig via internet op elke locatie te gebruiken. Verder kan men via een realtime dashboard de voortgang sneller bijsturen, alle kostenposten beter beheersen en verspilling of dure fouten voorkomen. infostrait heeft voor de Benelux directe koppelingen beschikbaar met VISI en COINS.

Lean Construction bevat ook functionaliteit voor het analyseren en beoordelen van verschillende scenario’s om tot de beste bouwvolgorde en planning te komen. Inclusief het kosteneffectief verdelen van alle werkzaamheden binnen het bouwteam en beschikbare materieel. Als een project in uitvoering is, helpt Lean Construction de voortgang met actuele informatie te bewaken en misverstanden tussen de hoofdaannemer, onderaannemers en leveranciers te voorkomen.

Bron: Computable