Razendsnel toegang tot SmarTeam archief met straitPortal bij HHNK

HHNK (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) verzorgt de waterhuishouding in de provincie Noord-Holland. Bij het hoogheemraadschap worden alle tekeningen, gescande tekeningen en documenten van de vakgebieden mechanisch, elektrotechnisch en civiel beheerd. Hierbij is het cruciaal dat de tekeningen en documenten gerelateerd worden aan de betreffende objecten in het veld (pompen, stuwen, etc.). HHNK gebruikt al jaren ENOVIA SmarTeam voor het beheer van deze belangrijke informatie.

Met de keuze voor straitPortal is de informatie uit SmarTeam op een laagdrempelige manier HHNK_straitPortal_infostraitbeschikbaar voor alle medewerkers van HHNK. Medewerkers, die niet over de ENOVIA SmarTeam software beschikken, kunnen op deze manier toch eenvoudig en snel het archief raadplegen. En bijvoorbeeld een dwg-bestand bekijken en afdrukken zonder AutoCAD. Alleen een web browser is voldoende. AutoVue, een universele web viewer, zorgt ervoor dat alle (gescande) tekeningen en documenten met één druk op de knop kunnen worden ingezien.

Medewerkers kunnen informatie uit SmarTeam via e-mail met collega’s delen.

Dankzij straitPortal is het SmarTeam archief bovendien naadloos geïntegreerd met de zoekfunctionaliteit van SharePoint. Hierdoor zijn alle in SmarTeam aanwezige documenten ook eenvoudig terug te vinden via de standaard zoekfunctie van de centrale SharePoint portaal van HHNK.

Met de uitgebreide set Web Parts (van straitPortal) kan de applicatiebeheerder van HHNK zelfstandig bestaande pagina’s aanpassen, en nieuwe pagina’s creëren.